Hoe aanleveren?

Aanleveren kan via onze website, e-mail of wetransfer. Om een probleemloze verwerking van je order te bekomen hou je best rekening met volgende punten.

Bestandstype

Voor een optimaal resultaat lever je best bestanden aan als PDF. Hierdoor minimaliseer je de kans op verspringingen of problemen met compatibiliteit.
Hoe maak ik een PDF uit Word of Powerpoint?

Resolutie

Voor drukwerk (flyers, kaarten, affiches, stickers, ...): minimale resolutie van 300dpi.
Let op: afbeeldingen op internet gevonden zijn vaak slechts 72dpi, dit zorgt voor een gepixelde afdruk.

Voor groot formaat (spandoeken, reclamepanelen, ...) vragen we een minimale resolutie van 70dpi.

Afloop of bleed

Voor alle drukwerken voorzie je best een afloop van 2mm rondom. Laat alle kleurvlakken en beelden doorlopen. Met belangrijke tekst of grafische elementen blijf je best nog 3mm van de snijrand af. Hoe maak je afloop?

Lettertypes en kleuren

Bij gebruik van speciale lettertypes vragen we om deze ofwel in te sluiten in de bestelling, ofwel om deze te converteren naar contour (vector). Zo ben je zeker dat het correcte lettertype gedrukt wordt.

Full colour drukwerk moet altijd aangeleverd in CMYK. Voor specifieke druktechnieken (PMS, spotveredeling) dienen deze in een bovenliggende laag in de juiste spotkleur aangeleverd te worden.

Transparantie en overdruk

Transparantie hoort afgevlakt te zijn in een drukklaar bestand. Zo voorkom je dat er ongewenste kleurvlakken achter de transparantie gedrukt worden.

Overdruk moet ook steeds uitgeschakeld zijn voor CMYK druk. Als overdruk aan staat zullen de elementen waarbij dit het geval is moeilijk of niet zichtbaar zijn. Voor druk in meerdere lagen (bv. bij witte deklagen) moet overdruk echter wél aan staan op de bovenliggende CMYK laag.

Prepress door ons

Als het niet lukt om de bestanden zoals hierboven omschreven aan te leveren, bieden wij ook een prepress service aan. Wij zorgen dan voor de nodige correcties in de bestanden. Je kan op de layout pagina courante prijzen vinden voor allerlei werken.